Emily&Ivana Kurabiyeleri

Bu kurabiyeler Emily & Ivana için. Hoşgeldin kurabiyeleri.
Siyah şeker hamurunu özellikle kullandım, beyaz renklileri çok sevmiyorum. Siyah ve kırmızı çok çarpıcı oluyor, üzerindeki renkler de güzel patlıyor… o yüzden canlı renkleri daha çok seviyorum.
Son resimdeki kurabiyeleri yapmak için resmin altında görülen çiçek kupatı kullandım…papatyalar böylelikle tamamdı, bu çiçek kupatı PME markalı. Yanlış hatırlamıyorsam pastamalzemeleri.com dan almıştım. 3 farklı boyu var, kurabiyeler üzerinde en küçüğü çok şık duruyor. Çiçeklerin ortasındaki yuvarlakları ‘veining tool’ ile yaptım, herhangi bir çubukla da olur tabi ki…Yine yapraklar da aynı marka (PME), aynı şekilde 3 boyu var. Sanıyorum bunda orta boylu olanı kullandım. Yaprak kupatlarını Dubai’den almıştım ama Eminönü Fermo’da veya Yüksel, Nüans gibi pasta malzelemeri satan mağazalarda da bulunabilir.
İlk resimdeki kurabiye üzerinde kullandığım çiçek ise yurtdışından aldığım bir ürün. Veiner diye geçiyor…Ürünün resmi aşağıda.Küçük bir çiçek kalıbıyla kestiğiniz şeker hamurunu, sağdaki kalıbın üzerine yerleştiriyorsunuz (altına nişasta ektikten sonra)…

sonra soldaki kapağı üzerine kapatıyorsunuz. İşte resimdeki çiçek böyle hazırlanıyor…

Comments

  1. Lovely stuff, Two thumbs up and up for the amazing writer. This article goes into some details, however really what is not talked about is the quality factor. To be honest, it is not a must, are we going to use this direction in all article/s? we should be a lot more positive in regards to this. This cannot be a joke but in a sense it comes out to be. Let us keep this a lot more serious and to the point in the future time.

  2. I think that similar website lovers will need to think about this type of webpage as an example. Genuinely clean and uncomplicated design, and moreover quality articles! You’re experienced within this particular topic 🙂