Pastayı şeker hamuru ile kaplama

,

Şimdi de pasta şeker hamuru ile nasıl kaplanır onu öğrenelim; bu görüntüleri anlamak için İngilizce bilmenize gerek yok
Kısaca şeker hamurunu pastayı kaplayacak boyutta ve hatta biraz daha büyükçe açıyorsunuz. Bu arada yurtdışında pastalar önce tereyağı kreması ile kaplanıyor; ancak bizde çok tercih edilen bir krema olmadığı için kendi pasta kremanızla pastanızı kaplayabilir, üstüne hamuru yerleştirebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken, yumuşak hareketlerle hamuru yırtmadan kaplamak, ve düzleyici alet ile düzeltmek. Artan kısımları pasta spatula/bıçağınızla kısa bırakmamaya özen gösterek kesebilirsiniz. Spatulanın alt kısmını pastaya doğru, üst kısmını da dışarı doğru eğimli tutarsanız kısa kalmasını engellemiş olursunuz. Bundan sonrası süsleme kısmı… üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, 3 boyutlu modeller hazırlayamıyorsanız gümüş şekerler veya Çook şeker şekerlemeleri bile kullanabilirsiniz. Alternatif olarak çok fazla aletiniz yoksa, uyumlu olacak farklı renkte şeker hamuru ile yuvarlaklar veya kurabiye kalıpları ile keseceğiniz şekiller yapıştırabilirsiniz.
Şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırırken SU kullanıyoruz; suluboya fırçası yardımı ile veya elinizle nemlendirip (aşırı ıslatmadan çünkü bu şekerin erimesine neden olur) yapıştırabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Eğitimle ilgili bilgi almak için buraya…

Comments

  1. Good stuff, 2 thumbs way up for the smart author. This one blog goes into some details, however really what is lost is the quality factor. Being honest, it is not really a must, are we going to follow this direction in all article/s? we must be a lot more positive about this. This is not a joke but in a sense it comes out to be. Let us keep this a lot more serious and to the point in the future time.

  2. I’ve understand a little nutrients here. Beyond doubt thriving appeal bookmarking regarding revisiting. I surprise merely how a good deal exertion a person situate to evade make this classify of fantastic enlightening website.