Efe için Bebek Kurabiyeleri

Sevgili Ümit ertesi günü eşinin doğum yapacağını ve kurabiyeleri yetiştirip yetiştiremeyeceğimi sordu.

OK dedim memnuniyetle, eve geldim ki pudra şekerim yok, hazır şeker hamuru baktım o da yok. Bakeshop aradım; bekleyeceklerdi; fakat aşırı trafikten korkup gidemedim. Meğer evlerimiz çok yakınmış, bu durumda sağolsun Bakeshop evime gelmiş oldu şekerleri getirmek için. Öyle sevindim ki! Kapıdan teslim aldım sadece…

O arada kurabiyeleri pişirmiştim; kurdele seçmeye içeri gittim ki Ece gelip masanın üstüne uzanıp kurabiye tepsisini devirmiş ve yiyor…Yıkıldım! Bu çocuklar bir anlık boşluğu saniye kaçırmıyorlar. O kadar titizlendiğim halde kızımın kurabiye yediğine mi üzüleyim, yeniden saatlerce hazırlanacağıma mı…

Ertesi günü Ece nin vücudunda bi sürü kırmızılık da cabası… kurabiyeler her zamanki gibi alerji yapmıştı. Neyseki şimdi daha iyice… Ece bu kurabiyelerin lezzetine hasta. Aslında hak vermiyor değilim; insülin bozukluğu dolayısıyla benim de yememem gerekiyor, ancak her çalışmada mutlaka bir kaç tane de kendim için atıveriyorum fırına… Sonra çok kötü hissetsem de yerken öyle keyifli ki!

Bebeğin iki isimli olması muhtemeldi, ancak Ümit ve eşi henüz karar vermediği için kesin olan tek ismi Efe yi kullandık kurabiyeler üzerinde. Ancak aksilik o ki, sticker ları gece yarısı hazırlayıp evde baskı almak durumunda kalmıştım. Saatin 12yi geçtiğini farketmeyerek kurabiyelere 1Kasım tarihi atmışım… çok üzüldüm eve gelip de farkedince

Söz konusu çalışma bebek kurabiyeleri olunca saatlerce uğraşsam da yorulmuyor çok keyif alıyorum. Kurdeleler de tam son kutuyu bağlayacak kadar yetince değmeyin keyfime…

Herşey o kadar tıkırında ve kısmetli gitti ki (kırılan kurabiyeler hariç), umarım Efe bebeğin geleceği de hep tıkırında gider, iyi ki doğdun minik Efe.

Efe bebeği ziyaret ettim bugün; öyle tatlı ve öyle minik ki!

Fiyatlarla ilgili detaylı bilgi burada…

Comments

  1. Elif Hn. Merhaba ellerinize sağlık yine çok hoş olmuş kurabiyeleriniz. Böyle kazalar oluyor miniklerimizin yarattıkları malesef. Oğlumla kurabiye veya pasta yapmaya çalışmak bir ölüm illaki o da yapacak elimi attığım herşeyden:)) Tepsiyi gördüğünüz andaki ruh halinizi çok iyi anlıyorum:)) Bu arada Ecenin neye alerjisi var ?
    ben de bir site açtım henüz eksikliklerim var çok yeni çünkü ziyaret ederseniz sevinirim. hatta ilk size yazıyorum sitemin adresini. Zamanında malzeme temini konusunda bana çok yardımcı olmuştunuz. Tekrar teşekkürler.
    http://www.arnipasta.blogspot.com/

  2. Nihal hanım teşekkür ederim
    Hemen gezdim sitenizi…hayırlı olsun çok güzel olmuş; eminim kısa zamanda tonlarca resimle dolacaktır

    ece nin neye alerjisi olduğunu bilmiyorum, kan testini yaptırdık,ama doktorumuz ne olduğunu öğrenmemizi sonra hiç bir şey yediremeyeceğimizi söyleyince testin devamını yaptırmadık. Ama kurabiyeye kesin var, tatlılar olabilir… süt ürünleri de olabilir, emzirirken de ciddi alerjisi vardı ama çok şükür aşırı bir durumumuz yok.

    Her zaman memnuniyetle yardımcı olabilmek isterim, siz de hep çok sıcak oldunuz bana karşı, teşekkürler ederim

  3. laktoz alerjisi (emzirirken) olabilir. Aslında sadece kabarma ise çok önemli gözükmüyor . Aman dikkat edin eceye hoş siz bir sürü araştırma yapmışsınızdır bu konuda.
    Teşekkür ederim güzel sözlerinize.

  4. Lovely stuff, Two thumbs way up to the smart blogger. This one blog goes into some details, but really what is lost is the quality factor. Being honest, it is reasonable, are we going to use this path in most article/s? we should be a lot more positive in terms of this. This isn’t a joke but in a sense it comes out to be. Let us keep this a lot more serious and to the point in the future.

  5. What i don’t understood is in reality how you are not actually a lot more smartly-liked than you might be now. You are so intelligent. You already know therefore considerably in relation to this subject, made me in my opinion believe it from numerous various angles. Its like men and women aren’t involved unless it is one thing to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs nice. At all times care for it up!

  6. I think other sorts of blog site enthusiasts would need to think about this valuable internet site as an example. Really clean and intuitive style and design, not to mention great articles and other content! You’re a guru in this amazing area 🙂