SOFIA THE FIRST Doğumgünü Partisi

6

En son yazdığımdan beri asır geçti sanki… Yazmadığımdan değil yazamadığımdan uzak kaldım; sosyal medya, instagram, pinterest derken…bloga ilgi yok oldu gibi bende. Bu arada kurabiye işini bıraktığımı sanan bir kaç blogger arkadaşımla da yazıştım. Hayır bırakmadım. Sadece, beni çok yorduğu için perakende ve pasta hikayesini kapatıp kurumsal siparişlere ağırlık vermeye başladım. Böylesi daha kolay geliyor artık… Aynı üründen yüksek adet üretmek, her biri farklı onlarca kurabiye yapmaktan çok çok daha az zahmetli. Bu durumda paylaşacak çok keyifli hikayeler de olmadığı için, yazmaya hevesim de kalmadı sanırım. Geçtiğimiz haftasonu Ece’ye doğumgünü yapınca paylaşmak istedim. 1-2 ay kadar önce Ece’den sitem alınca ona hiç bir zaman çok özenilmiş bir doğumgünü yapmadığımı, herşeyi aceleye getirdiğimi farkettim. Herkesin harika doğumgünü pastaları varmış, ona hiç yapmamışım, çok üzülüyormuş… bir anneye söylenecek son şey. Kızımı ihmal ediyor olma kaygısı ve suçluluk duygusu çalışan bir anne olarak o kadar yüksek ki bende… bu sene harika bir doğumgünü yapacağıma söz verdim ona. Önce hızla giriştim hazırlıklara, sonlara doğru planladıklarımın bir çoğunu yapmayıp şişirdim ama yine de gördüklerinden, beklentisinden çok daha güzel olunca süslemeleri… memnun etmekte başarılı oldum. İşte fotoğraflarla, bazısı özenilmiş, bazısı şişirilmiş Sofia The First doğumgünü partisi süslemeleri:

000

Parti masası çocuklara özel hazırlandığı halde büyüklerden daha fazla ilgi gördü…fotoğrafları parti esnasında değil de hazırlık aşamasında çektiğim için eksik çok.

ece_davetiye

0

1 (9)

2

3

5

B35C0033

Çocuklar hediyelerini koysun diye poşetlerimizi bile kendimiz hazırladık. Bunları Ece yaptı… artık 6 yaşında olduğu için bir çok faaliyeti harika olmasa da ona yaptırmaya gayret ediyorum.

IMG_5261

Su şişeleriçocuklar koşturup oynadıkça kapış kapış içildi.

IMG_5649

Katılan davetlilerimizin isimleriyle hazırladığımız madalyalar. Erkeklere James, kızlara Sofia.

IMG_5655

Çikolatalar sütlü, antepfıstıklı.

IMG_5832

Haribo şekerler…

IMG_6098

Davullar Ece’nin arkadaşlarına hediyesi. Günün en ilgi çeken hediyesi bu oldu çocuklar arasında.

IMG_6128

Badem şekersiz olmazdı.

 

IMG_7058

IMG_7059

IMG_7060

Pinyata sopasını dahi süsledik

IMG_7070

IMG_7174

Ahşap harfler Harfimo’dan…

IMG_7423

Kurabiyesiz olmaz! Vakit kalmadığı için olası en basit modelleri hazırladım, idare ettiler 🙂

IMG_7450

 

sokak (1)

sokak (2)

 

Aşağıdaki görselleri orijinal boyutlarında yüklüyorum, kullanmak isteyene…
Tılsım kolyeleri hazırlarken, kestikten sonra orta kısmına yapıştırıcı sürmeyin ki aradan ip veya kurdele geçirebilecek şekilde delik kalsın…

welcome_cerceve tilsimli_kolye2

Comments

  1. Merhabalar..ılk yaptıgınız prenses sofıa temalarını nerden temın edebılırım?cubuga takılı olan 😉 tesekkurler sımdıden..

    • Merhaba, maalesef yapan bir yer var midir bilmiyorum. Marshmallow sekere cubuk saplayarak hazirlaniyor
      En iyi dileklerimle

  2. Nurcay Ceylan says

    Merhaba,
    Prenses Sofıa ve James madalyalarını nasıl hazırladınız?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

    • Merhaba
      Normal kagida baski alip PvC kaplattim… Sonra da makasla kestim, o kadar…ip takmak icin tepesindeki deligi de delgecle actim

  3. Merhaba
    Hediyelik poşeti nasıl yaptınız ? Yardımcı olur mısınız sevinirim.