Archives for Mart 2012

Hoşgeldin Bebek Kurabiyeleri

Haberler iyi! En sonunda itfaiye de geldi ve tüm evraklar hazır. 1 hafta aralık verdiler, şu tarihler arasında gelecek itfaiye kontrole diye, neyseki 2. gününde geldi ve denetimi tamamladı. Bitmedi daha gerçi, ancak bugün-yarın başvurumu yapmaya hazırım. Biraz enerjim, neşem yerine geldi. Şimdi “şeker hamuru ustası” arıyorum, birlikte çalışmak için. ??

Göçen hard diskimi de mydisk’e gönderdim, umuyorum övüldükleri kadar varlardır, ve ayrıca umuyorum diğer firmalar gibi ellerine düştüğüm için kesenin ağzını açtırma beklentisi içinde değillerdir.

Haftanın ilk 2 günü atölyedeydim. Doğalgaz konusunda ürkek olduğum için açtırmamaya, klima ile ısıtmaya karar vermiştim; ancak klima ısıtmaktan ziyade odayı daha da soğutunca telaş içinde komşu dükkanları gezmeye başladım. Arçelik komşumuzmuş, turuncu ısıtıcılardan aldım. Biraz pahalıya patladı ama değdi doğrusu. Gitmişken bir de kettle aldım; malum ilk gün yokluk içinde geçiyor eksikleri tespit et, ani raştır al derken… Öğle yemeğini 1 paket cipsle geçiştirmişim. Ayaklarım da çok üşümüştü sabah klimanın ısıtmasını beklerken. Biraz yeısıtıcıya doğru uzatıp ayaklarımı, çalışmaya devam ettim. Öyle bir kaptırmışım ki duman çıkmaya başladığında farkettim sarı botlarımın (tabanı çok kalındır bilirsiniz) yanmaya başladığını. Yanmak denmez de tabi ayaklarım sıcağı hissetmemiş, botun tabanı genişleyip bottan ayrılmaya karar vermiş. Botlarıma acıdım, ama çok da güldüm doğrusu 🙂 Tabi ki doğalgazı da açtırmaya karar verdim, musluk için ısıtıcı alırım diyordum; olacak iş değilmiş. Alışacağız kombiye.

2. gün yuva gibiydi atölye. Kendime bir düzen kurdum, bilgisayarımdan işe bağlandım; gelsin çaylar. Bir taraftan toplantılara girerim; keyfim iyi. Derken kapı çaldı; bir bayan. Müşteri geldi herhalde şaşkınlığıyla kapıyı bir açtım ki blogcu pastacılardan kurabiyesepetim. 3. gün çaya bekliyordum görüşecektik bol bol ama ayak üstü kısa bir sohbet edebildik ancak. Nasılsa komşuyuz, görüşürüz. Biraz sonra bir beyle görüştüm, gelmezse itfaiye, bize buyrun muhtarlığa birlikte arayıp yönlendirelim önerisinde bulununca anladım muhtar olduğunu. Utandım öncesinde homur homur, bizim belediyelerin ne kadar ağır ve sistemsiz işlediğine dair söylendiğime 🙂 Tam tekrar yerime oturdum bir kaç dakika geçti kapı yeniden çaldı.
2 adam. Ya, şimdi kim geldi acaba diye bakınırken, Elif Dedeoğlu diyerek girdiler içeri. Biz itfaiye müdürlüğünden… sözünü kesip, heyecanımı belirttim hemen. Denetimim yapıldı, notlar alındı ve gittiler.

Bir anda kalakaldım ne yapacağımı bilemeksizin. Çünkü benim düşünceme göre gelmeyeceklerdi, günlerce bekleyecektim orada. Planlarım suya düşünce bir an oturup kalmışım sandalyede. Çıkmak da istemedim, eve dönesim gelmedi. Tabi 5 dakika daha oturduktan sonra pılımı pırtımı kettle ımı toplayıp sobamı kapadım ve herkesi aramaya başladım müjdeyi vermeye.

Sürekli Salı gelecekler iddiasında bulunan annem çok sevindi her zamanki gibi doğru tahminde bulunabildiğine. Temiz kalp işte yok ki bende 🙂

İşin özeti, havam değişti!!

Beyaz Ceketli Melekler Sosyal Sorumluluk Projesi

Çok çok keyifliydi; Türkiye’nin en İYİ şeflerinin katılımıyla gerçekleşen aktivitede eğitilebilir engelliler yararına para toplandı. Burada detayları paylaşmıştım. Benim için de çok gurur vericiydi, şeflerimizi görmek, tanımak, onlarla birlikte böyle anlamlı bir aktivitede bir araya gelmek. Resimleri ancak paylaşabiliyorum…

Bu arada, çalışma ruhsatım çıktı; birazdan gidip alacağım; ilk fırsatta da bu işler nasıl yapılır, nerelerde sıkıntı yaşanır paylaşacağım. Bizim ürünlerimiz el işi olduğu için gıda mühendisi, ustalık belgesi gibi koşullar yokmuş, iyi haber! 🙂 Üretim izni de haftaya çıkacak… tüm detayları Adan Zye paylaşacağım ki benim yaşadığım sıkıntıları yaşamayın.

Kıvanç’ın Doğum Kurabiyeleri

Kurabiyeler Kıvanç’ın doğum kurabiyelerinden… fotoğraflar yığılmaya başladı; bir taraftan seviniyorum, kaybolanları yerine koyuyorum diye…dile kolay, yüzbinlerce kurabiye fotoğrafı uçtu gitti, minicik bir kazayla. Bir taraftan da onları kim yetiştirecek, toparlayıp da yayınlayacak şimdilik bilemiyorum. Yakındır asistan aramaya da başlarım 🙂

Halen şeker hamuru ustası arayışım devam etmekte. Pastacı sitelerine ilan koymaya çalıştım, ama başarılı olamadım. Bu arada bildiğiniz, tanıdığınız birileri varsa yönlendirebilirsiniz. Küçükbakkalköy’de çalışacak şekilde…

Atölye hazır gibi; ancak bu haftasonu katılacağım organizasyon ertesinde üzerine eğilebileceğim. Çok keyifli projelerim var, biraz zaman alacak ama yine nefes alamaz durumdayım! 🙂 Kanyon’da yapılacak aktivite Safir AVM’ye alındı…

Sosyal Sorumluluk projesi

Türkiye’nin önde gelen şeflerinin bir araya gelerek oluşturduğu beyaz ceketli melekler grubu Kanyon (değişti) Safir Alışveriş Merkezi’nde bir etkinlik düzenliyor. 25 Mart Pazar günü. Ünlü bir çok sanatçı ve basının da katılması bekleniyor. Hedef: TÜREV’in engelliler için açacağı Yaşam Evi projesine destek vermek. Siz de gelin ve bu sosyal sorumluluk projesine destek verin! 10 Masada 10 Lezzet adıyla organize edilen etkinlikte çok tatlı lezzetler TÜREV yararına, kendileri tarafından satışa sunulacak. Tüm gelir, Yaşam Evi projesine aktarılacak. Masalardan birinde Elif’in Kurabiyeleri de satılacak. Çok keyifli! Organizasyon 9’da başlıyor, ancak benden tavsiye, katılacak olursanız 13:00’dan sonra gelmekte yarar var. Türkiye’nin Yıldızları ve ayırmak istemem ama TV’den tanıdığınız Özgür şef, Oktay Usta, şeker hamuru üstadı Zeynep Ada da katılımcılar arasında. Gelirseniz ceptelefonum ana sitede mevcut, iletişim sayfasında… Görüşmek dileğiyle.

Katılımcılar ve organizasyon hakkında detaylı bilgi için Beyaz Ceketli Melekler Websitesini inceleyebilirsiniz. Ürünleri satılacak olan firmalar, Sponsorlar linki altında!