Archives for Nisan 2010

Efe’nin Diş Buğdayı kurabiyeleri

Bu aralar diş buğdayı için çalışıyor gibi gözüksem de 2-3 gün içinde yayınlayacağımı umuyorum yeni cicileri; bu arada araya girmiş mini bir diş kurabiye seti-Efe için
23 Nisan tatili CUma gününe denk gelince özgür ve kıvırcık Willy Safranbolu-Amasra gezisine çıktı. Spontane gezileri seviyorum, hemen bir konakta yer bulup gittik; yolda karar verip Amasra’ya da devam ettik ve Çeşm-i Cihan’da balık-salata yedik.
Özgür Willy kendini buldu Yörük Köyü’nde. Araba olmadığı için eli tutulmadan yürüyünce taş yollarda düştü kalktı, dizi kanadı, koştu, yaşlı-genç arkadaşlar edindi. sevdik köy hayatını ve özgürlüğü. Keyifli döndük, 3 gün mola mı verirsin; biriken siparişler tokat gibi çarptı yüzüme. Sıkı çalışıyorum; meyvesini parti parti yayınlayacağım. En önemli çalışma; İHS-Verisign ortaklığında düzenlenecek event için hazırladığım 400 kurabiye. 1000lerin yanında kulağa az gelse de 2 gün kapatıyor.

Geçenlerde bir telefon aldım genç bir kızdan. Elif’in Kurabiyeleri mi; evet, bana kurabiye işini öğretir misiniz derken uzunca görüştük ve kapadık. Ertesi günü bir mail: bizim Melek! Senelerdir görmediğim için telefonda sesini tanımam mümkün olmamıştı; babamın yakın arkadaşlarından birinin kızı! Komik oldu tabi birbirimizi tanımadan iki yabancı gibi konuşmuş olmamız. Keyiflendim 🙂

Haftaya Slovakya! İşin komik tarafı kendi patronumdan çok ciddi bir sipariş aldım; hazırlanmm gerekiyor. Önce değişik bir çalışma yapayım desem de bu yoğunlukt tasarım denemeyi gözüm yemiyor. Eskilerden sade bir model hazırlayıp DELL yazısını basacağım sanırım. Yolu yok, yetişemiyorum.

Diş buğdayı kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Zeynep’in Diş Buğdayı Kurabiyeleri

Zeynep için Diş Buğdayı kurabiyeleri…

Bu Cuma Safranbolu’ya gidiyoruz, yeni makinelerimizle fotoğraf çekmek için Türkiye’yi ve dünyayı yeniden gezmeye kararlı bir halimiz var. Geçici bir heves mi yoksa içine daldıkça daha da keyif mi alacağız bilemiyorum ama yolcu yolunda gerek. Seyahat öncesi son siparişler bunlar; 1 gün erken teslim edeceğim 🙂

Seyahate Ece de geliyor; aslında Kapadokya’ya gitmeyi düşünüyorduk ama arabayla ve Ece’yle biraz tembellik ettik galiba da mekanı değiştirdik. Zaten Kapadokya’ya gidip de balona binmeden dönmek olmazdı; Ece’yi de kesinlikle şu yaşında balon macerası ile tanıştırma gibi bir heyecanım yok; şimdi ver elini Safranbolu, Amasra, lokumlar, elmalar… YOLCU YOLUNDA GEREK!

Diş buğdayı kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Lal için 23 Nisan Diş Buğdayı Kurabiyeleri

İlk defa aynı tıpatıp aynı sipariş çakışıyor. Lal’e bu diş buğdayı kurabiyelerini hazırlayıp tam bitirdim ki aynı modelden biraz daha fazla adette farklı bir sipariş daha geldi. Aslında iki siparişi birleştirebilsem ivedilikle ve daha kolaylıkla hazırlayabilirdim 🙂 Her iki kurabiyeyi de aynı postta yayınlamayı düşünmüştüm ama Lal’in kurabiyeleri arada kaynamasın istedim.

Sevgili Lal; ağrısız diş çıkarmalar dilerim; sağlıklı-mutlu günler!
Diş buğdayı kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Melahat ve Feridun çifti için hediyelikler

Bugün haberler güzel… bu rengarenk kurabiyeler eşliğinde kısaca bahsedeyim. Bugünden itibaren mükellefiyet tesis etmiş durumdayım, yani vergi ödeyeceğim. Bu konu aslında hepimizin ilgisini çekiyor; 1-2 ay kadar önce Vergi Dairesi Başkanlığı na blogumu ve sitemi anlatan bir yazı yazmıştım; vergi muafiyeti hususunda bilgi almak üzere. Bir kaç gün önce cevap tebliğ edildi tarafıma:

1. İnternet üzerinden ürünlerimi sergilediğim için (ki internet bir dükkan olarak adledilirmiş)
2.Büyükşehir Belediyesi sınırlarında oturduğum için
gerçek usulden vergiye tabiymişim. Bu ne demek; fatura bastırım, İşletme defteri tasdik ettirdim, bir vergi levham olacak ve her ay beyanname vererek vergimi ödeyeceğim. Hayatıma KDV denilen bir kavram da girecek. Yapmazsam vergi kaçırıyor olurum; ben de tüm işlemleri hallettim.

Zor olan; kazanç küçük olduğu halde bir muhasebeci tutmak zorundayım. Bu konuda şanslıyım aslında, babam mali müşavir. O ve sevdiğim bir arkadaşım (ki kendisi de mali müşavir) bana bu işin inceliklerini öğretecekler. Ancak bir sene sonra, gelirim senelik (yanlış hatırlamıyorsam) 120 bin TL altında kalıyorsa defterlerimi, hesaplarımı kendim tutabileceğim.

Durum budur. Blog işini çok net öğrendim. Blog üzerinden e-ticaret yapılmadığı halde burası ürünlerin sergilendiği bir dükkan gibi algılanıyor ve vergiye tabi.

Bürokrasisi yüksek olsa da işlemler çok kolay aslında. Vergi dairesine bir dilekçe ve bir kaç evrak ile başvurup mükellefiyet tesis ettirdim (ama şirket kurmadım); yarın logolu faturam basılıyor ve satışa hazır hale geliyorum. İşlemlere noter vs dahil 100TL civarında bir masraf yaptım sanırım. Şimdilik bu kadar; daha fazla da bir masraf geleceğini sanmıyorum (faturalar vergi dairesinin anlaşmalı olduğu matbaalarda basılıyormuş; sadece o kısmı eksik kaldı)

Daha sonraki aşamalarda vergi dairesinden işyerimi ziyarete geleceklermiş; gerçekten de böyle bir yer var mı diye. Sanıyorum hayali vs çalışmalara karşı alınmış bir önlem; tam da anlamadım; ama yoklama diye geçiyor.

Hepimizi ilgilendirdiği için detaylıca paylaşmak istedim. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar ve banka hesabınıza yatan ödemeler var ise, cezaya girmemek için pişmanlıktan yararlanıp ceza ödemeksizin verginizi ödeyebiliyorsunuz. Vergi nasıl hesaplanır ne kadar ödenir, bu detayları da merak ediyor olabilirsiniz. Öğrendikçe bu tür konuları da paylaşırım mutlaka…

Bu arada resimlerini paylaşmış olduğum kurabiyeler Melahat ve Feridun çiftine teşekkür hediyesi olarak sipariş verildi…

Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…