Archives for Mart 2009

Dell 11G Lansmanı

Logolu kurabiyeler 11G lansmanı için. Lezzetli olsun, herkes beğensin diye zencefil ve benzeri baharatlar kullanmadan klasik un kurabiyeleri ile hazırladım.

Umarım beğenilirler 🙂

 

Resimli-Logolu-Fotoğraflı Kurabiye fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…

Daniela & Michele için aşk kurabiyeleri

Bunlar Daniela ve Michele çifti için… Gelin ve damat şeklindeki kurabiye kalıpları ile.

M ve D harfleri üzerindeki spiral deseni Wilton’un oklavasıyla yaptım, Türkiye’de tüm pasta malzemesi satan yerlerde bulunuyor. Şeker hamurunu düz oklavayla biraz kalınca açtıktan sonra desenli oklavayla geçiyorsunuz ve deseni alıyor…

Düğün kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Emily&Ivana Kurabiyeleri

Bu kurabiyeler Emily & Ivana için. Hoşgeldin kurabiyeleri.
Siyah şeker hamurunu özellikle kullandım, beyaz renklileri çok sevmiyorum. Siyah ve kırmızı çok çarpıcı oluyor, üzerindeki renkler de güzel patlıyor… o yüzden canlı renkleri daha çok seviyorum.
Son resimdeki kurabiyeleri yapmak için resmin altında görülen çiçek kupatı kullandım…papatyalar böylelikle tamamdı, bu çiçek kupatı PME markalı. Yanlış hatırlamıyorsam pastamalzemeleri.com dan almıştım. 3 farklı boyu var, kurabiyeler üzerinde en küçüğü çok şık duruyor. Çiçeklerin ortasındaki yuvarlakları ‘veining tool’ ile yaptım, herhangi bir çubukla da olur tabi ki…Yine yapraklar da aynı marka (PME), aynı şekilde 3 boyu var. Sanıyorum bunda orta boylu olanı kullandım. Yaprak kupatlarını Dubai’den almıştım ama Eminönü Fermo’da veya Yüksel, Nüans gibi pasta malzelemeri satan mağazalarda da bulunabilir.
İlk resimdeki kurabiye üzerinde kullandığım çiçek ise yurtdışından aldığım bir ürün. Veiner diye geçiyor…Ürünün resmi aşağıda.Küçük bir çiçek kalıbıyla kestiğiniz şeker hamurunu, sağdaki kalıbın üzerine yerleştiriyorsunuz (altına nişasta ektikten sonra)…

sonra soldaki kapağı üzerine kapatıyorsunuz. İşte resimdeki çiçek böyle hazırlanıyor…

Aşk Kurabiyeleri

Bu kurabiyeler Bora ve Nihan çiftine… Bu arada nasıl olduysa bana yorum bırakmadan mail yazan 1-2 kişiyle haberleştim, kurabiyeleri nasıl süslediğimi de yazmamı istemişler. Geriye dönük yazıların güncellemesini yapamayacağım ama bundan sonra daha dikkatli davranacağım.
Ayıcıklı kurabiyeyle başlayalım. Un kurabiyenin üstüne şeker hamuruyla yapıyorum süslemeleri.
Ayıcığı yapmak için Dubai’den almış olduğum silikon bir kalıp kullandım, kurdelesini de yaldız boyayla boyadım (boya yenilebilir). Ayıcık olmasa da başka şekilli silikonlar Türkiye’de de bulunabiliyor.
Yapraklar için kullandığım enjektörlü kupatın, markası PME. Çiçekler de öyle. Şekerleri renklendirmek için kullandığım gıda boyalarını Amerika’dan getirtmiştim, burada yenilebilir olanlar var mı bilemiyorum. Bazen istediğim renkleri tutturmak için internette araştırma yapıyorum, mesela kahverengi şeker hazırlamak için sarı, siyah ve kırmızı boyalardan kullanıyorum, istediğim tona göre ayarlıyorum. Çok fazla boya kullanmak da doğru değil çünkü çok sıvı olduğu için şekeri eritiyor.
Ayrıca fotoğraflı kurabiyeler yaptım Bora ve Nihan için… Kenarlarını Royal Icing ile süsleyecektim ama krema sevmezler diye süslemesiz yapmayı tercih ettim. Resimli kurabiyelerin nasıl hazırlandığına gelince:
Gıda için özel bir printer alınıyor, yine ona özel gıda kartuşları var. İçine gıda boyası doldurulan, dolayısıyla bu printer larda sadece yenilebilir çıktılar alınabiliyor. A4 boyutunda hazırlanmış şekere normal printer da çıktı alır gibi baskı alıyor ve kesiyorsunuz. Ben şekerin keseceğim yerlerini de belirlemek için gıda kalemi kullanıyorum, normal kalemden zehirli mürekkep bulaşmasın diye. Kalp şeklinde kesilen bu şekerin arkasındaki kağıdı çıkarıp bal ile veya su ile veya gıda yapışkanı ile kurabiyeye yapıştırıyorsunuz. Şekeri çok lezzetli olduğu için fotoğraflı kurabiyeler de leziz oluyor.
Ayrıca belirteyim, bu print edilebilir şekerlerden alırken Türk markalarını almamaya özen gösteriyorum çünkü yeterince kaliteli değiller (maalesef!!!). En iyisi Amerikan şekerler!
Bu vesileyle Nihan ve Bora’ya bir ömür boyu mutluluklar dilerim!
31 Ara 2009 Ek not: Nihan & Bora bu kurabiyeleri hala buzdolabında saklıyorlar 🙂
Düğün kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…