Nurefşan’ın Uğur Böcekli Doğumgünü Kurabiyeleri

Artık saniye hesaplayarak yaşar oldum, samimiyim. Hangi saatte ne yapacağımı planlamazsam çuvallayacağım bir dönemdeyim ve çok çalışıyorum. Kızımla keyifli bir seyahat ertesinde kurabiyelerimize devam ediyoruz. Ece’nin Haziran doğumgünü için çalışacağımız konsepte henüz karar verebilmiş değilim, oysa İngiltere öncesi karar vermek ve oradan parti malzemelerimi alıp dönmek istiyordum…kısmet olmadı.

1. yaş gününde resimli kurabiyelerini hazırladığım dünya güzeli Nurefşan’ın 2. yaş günü uğur böceği konseptli olacağı için sarı kurdeleli böcekler hazırladım, pastasına uygun olarak…Sevgili Nurefşan’ın doğumgününü şimdiden kutlar, büyük dedesine de acil şifalar dilerim…

Uğur Böceği Kurabiyeler

uğur böcekleri sürpriz bir doğumgünü kutlamasına eşlik edecek…Slovakya öncesi son siparişim bunlar. Bu ay 2 farklı hafta Bratislava’ya gitmek durumundayım, iş için çeşitli toplantılara katılmak üzere…ayaklarım geri gitse de eskiden yaşadığım bir ülkeye gitmek her defasında hafif bir rahatsızlık, özlem duygusu dolduruyor içime…


Detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Arkadaşıma teşekkür kurabiyeleri

Zeynep hanım kadar çok bana kurabiye yaptıran olmamıştır sanırım, 4 kere görüştük ya da vesile oldu. Son geldiğinde birlikte kaldığı bir arkadaşıyla da tanıştık, kurabiye yedik, çay içtik keyifle. Hemen akabinde, kurabiyelerin lezzetini ve süslemelerini bu kadar seven Zeynep hanıma sürpriz yapmak istemiş arkadaşı Esra hanım.
Uğur böceklileri bahara doğru yaptırmak istediğini bildiğimiz için bu konseptte karar kıldık, ve ilişikteki modeller çıktı ortaya. Sürprizlerin bir şekilde parçası olmayı ya da sürpriz yapmayı çok seviyorum ben. Zaman zaman çok çok sevdiklerimi şaşırtmak, heyecanlandırmak keyif veriyor.

Eskiden daha çok sürpriz yapardım aslında, sevdiklerimin doğumgünlerini hiç atlamaz, özel partiler düzenlerdim. Sonra bir gün bir baktım, benim etrafımda öyle düşünceli davranan kimse yok. Kimse bana sürpriz yapmıyor! Bıraktım ben de partiler, hediyeler… ama sonra evlenmişim. Bir gün bakıyorum DSLR gelmiş, ertesi hafta daha yeni bir sürpriz görmüşken Kitchen Aid gelmiş… haftaya ne olacak bakalım heyecan içinde bekliyorum. Son ikisi beni çok şaşırttı da ondan telafuz ettim, cocca beni hep şaşırtmayı/mutlu etmeyi başarıyor aslında. Ben de kolayım, pembe kalem alsa sevinirim, sevdiğim şeyler net ve kolay. 🙂 Pembe, laptop (Sony Vaio), Seyahat, Kırtasiye, Gurme yemekler (hepsinin ne olduğu nereden alınacağı belirli), tasarım eşyalar (tasarımcılar/tarzlar belli), kek dekor malzemeleri, Mickey Mouse, Goofy, iphone, Burberry, pırlanta…daha çok var aslında üşendim yazmaya.

İşte bu sevdiklerimden dolayı bu seneki düşüncem Ece’ye doğumgününde Mickey Mouse konsepti çalışmak. Amerika’dan 2 dolarlık kurabiye kalıplarını kargoyla 40 dolara getirtmem bu yüzden!! Yurtdışından alışveriş işi böyle maalesef, bizzat gitmiyorsan çok pahalıya geliyor. Değiyor mu, benim için bin kere değiyor. Bir dolu malzeme geldi yine, pastakalıp Şule hanımdan kalıplar, Amerika’dan bolca kalıp. Silikon kalıpları da beklemedeyim ki heyecanımı sormayın.

Bu sene doğumgünümde yolun yarısını göreceğim, 22 iken ne zaman bu kadar yaşlandım bilemiyorum. Meraktayım bu sene, hayatım boyunca hiç sürpriz doğumgünü yapılmadı bana; böyle sözde önemli bir senede kutlama olur mu acaba?? Hiç sanmam ya yazarım, 14 Temmuz’da. En azından yemeğe götürür cocca beni diye düşünüyorum, belki Paper Moon da makarna… o zamana kadar zayıflasam iyi olacak. Diyetteyim, dün ikinci kişi bana hamile misiniz diye sorunca işin vehametini anladım!! Acele etmenin zamanı, ama aylardır bir tane bile kurabiye yemedim. Reaktif hipoglisemi zor bir hastalıkmış ya, 2 saatte bir, bir şeyler yemezsem dağılıyorum. İnsan 2 saatte bir bir şey yerse, harıl harıl sürekli yemek türü malzemeler hazırlar, düşünür hale geliyor. YAPAMIYORUM! Ama yemezsem de ilk yemekten sonra tam yarım saat titriyorum. ZOR! Şimdi 3 diyet bisküi attım ağzıma işbu sebepten ötürü.
Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…

Aşk kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar da burada…

Uğur böcekli kurabiyeler- doğumgünü kurabiyeleri

Bugün işten izin aldım, şöööyle bir keyif babacığımla malzeme almaya gittim… neler gelmiş öyle, kendimi kaybettim. Annem olsa durdururdu beni; babam tam aksine 2şer tane daha al diye diye arabamızı ağzına kadar doldurdu. Eve zor taşıdık aldıklarımızı…tüller, keçe çantacıklar, sepetler, süsler, uğur böcekleri…bu uğur böceği süslü keçe sepetçikler de tam zamanımda imdadıma yetiştiler… Doğumgünü kurabiyeleri hazırlayacaktım bütün gün, 5 farklı kişiye- evet hepsi doğumgünü, biri “forever friends” sadece – yapamadım o ayrı, hiç böbürlenmenin alemi yok, yetiştiremedim. Oysa haftasonu cocca, ece, elif… full time gezecektik. Ama ben yine gece yapar gündüz gezerim, belli olmaz 🙂 Şimdilik 2 set çıkarabildim; birincisi bu uğur böcekli doğumgünü kurabiyeleri…Ambalajlarıyla takım 🙂
Mutlu yaşlara…
Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…