Paskalya Bayramı Kutlu Olsun

Bu sene ilk kez Paskalya kurabiyeleri çalışıyorum yanlış hatırlamıyorsam… Kurabiyelerin bir seti Helda hanımın, diğer seti de birine gidecek hediye bu akşam.
şu kelebekler var ya rengarenk. Bunlar bizim evde olay; ah bir de kuzu vardı numunelerde o kuzu. Yaptığım zaman mutlaka fazladan hazırlanmam gerekiyor; “anne kuzzuuuu” diye kıyamet kopuyor evde. Esirge kolaysa gözünün önünde hazırlayıp. Eskiden yedirmezdim Ece’ye…insülin problemi var bizde, onda da genetik yatkınlık. Şeker, çikolata ağzına sürmedi yıllarca ama en sonunda birileri yedirmiş işte çikolata. Canı çekermiş. Tadını bilmediği şeyi canı çeker mi insanın gözünün önünde yemezsen.
Elimden geldiğince minimumda yedirmeye çalışarak devam ediyorum kurabiyelere. Neyseki cips, ketchup, mayonez yemedi henüz… 🙂

Biz küçükken Canik amcamız hiç esirgemezdi yumurtalarımızı. Paskalya kutlamak nasıl olur bilmezdik ama renkli yumurtalara da bayılırdık. Canik amcam taşındı yurtdışına, biz de kaldık yumurtasız. Artık kurabiyeler var neyseki 🙂
Bu vesileyle Paskalya bayramınızı kutlarım…

Paskalya Kurabiyeleri

Hayatım düzene girmeye başlamışken, paskalyalık numuneler hazırladım kurabiyeden, bıcır bıcır.

İyi ki doğdun Ece…iyi ki :)

Kızımın isim annesi (mecazi değil sahiden) Ece bu ay doğmuş, ben de ona sürpriz kurabiye gönderdim Fox TV deki işyerine. İyi ki doğdun canımmmm!

Kurabiyeler hakkında detaylı bilgi almak için buraya.