SMILEY ‘MUTLU OL’ KURABİYELERİ

GÜLÜMSEYİN!!

Smiley kurabiyeler Zeynep hanım için hazırladıklarımdan…

Doğumgünü kurabiyeleri hakkında daha detaylı bilgi ve fiyatlar için buraya tıklayın.

Siz de bu kurabiyelerden yapmak/bu konuda eğitim almak isterseniz buraya tıklayın.

Ericsson’a gidecek bu kurabiyeler

Ericsson’dan Bilge hanımın siparişiyle ekip arkadaşları Mehmet’in iş hayatındaki başarılarını tebrik edecek bu kurabiyeler. Mehmet beyi tebrik eder, kariyer yaşantısında daha nice başarılar dileriz.


Bizim cephede haberler iyi. Ece’nin doğumgünü mekanı bulundu; davetiyeler, posterler ve kürdan süsleri geldi bugün ozalitten. Çok çok beğendim, o yüzden keyfim yerinde. Yarın son günüm, haftasonu Ece’yle seyahate çıkıyoruz kaçamak, ama en ufak bir hazırlığım yok daha. Yarın yeni bir stresli güne merhaba diyeceğim aşikar 🙂

Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…

Resimli-Logolu-Fotoğraflı Kurabiye fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…

Özlem için hazırladığımız hayırlı olsun kurabiyeleri

Sarı bebekli kurabiyeyi annem yaptı; bizim ailede herkes bir kurabiyeci! Çok sevdiğim arkadaşım Özlem’in yeni aldığı evini tebrik etmek için hazırlamıştık bu renkli kurabiyeleri… Bugün Slovakya’dayım; ben yokken blog boş kalmasın diye tarih planlı hazırladım bu yazıyı da 🙂

 

Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…

Melahat ve Feridun çifti için hediyelikler

Bugün haberler güzel… bu rengarenk kurabiyeler eşliğinde kısaca bahsedeyim. Bugünden itibaren mükellefiyet tesis etmiş durumdayım, yani vergi ödeyeceğim. Bu konu aslında hepimizin ilgisini çekiyor; 1-2 ay kadar önce Vergi Dairesi Başkanlığı na blogumu ve sitemi anlatan bir yazı yazmıştım; vergi muafiyeti hususunda bilgi almak üzere. Bir kaç gün önce cevap tebliğ edildi tarafıma:

1. İnternet üzerinden ürünlerimi sergilediğim için (ki internet bir dükkan olarak adledilirmiş)
2.Büyükşehir Belediyesi sınırlarında oturduğum için
gerçek usulden vergiye tabiymişim. Bu ne demek; fatura bastırım, İşletme defteri tasdik ettirdim, bir vergi levham olacak ve her ay beyanname vererek vergimi ödeyeceğim. Hayatıma KDV denilen bir kavram da girecek. Yapmazsam vergi kaçırıyor olurum; ben de tüm işlemleri hallettim.

Zor olan; kazanç küçük olduğu halde bir muhasebeci tutmak zorundayım. Bu konuda şanslıyım aslında, babam mali müşavir. O ve sevdiğim bir arkadaşım (ki kendisi de mali müşavir) bana bu işin inceliklerini öğretecekler. Ancak bir sene sonra, gelirim senelik (yanlış hatırlamıyorsam) 120 bin TL altında kalıyorsa defterlerimi, hesaplarımı kendim tutabileceğim.

Durum budur. Blog işini çok net öğrendim. Blog üzerinden e-ticaret yapılmadığı halde burası ürünlerin sergilendiği bir dükkan gibi algılanıyor ve vergiye tabi.

Bürokrasisi yüksek olsa da işlemler çok kolay aslında. Vergi dairesine bir dilekçe ve bir kaç evrak ile başvurup mükellefiyet tesis ettirdim (ama şirket kurmadım); yarın logolu faturam basılıyor ve satışa hazır hale geliyorum. İşlemlere noter vs dahil 100TL civarında bir masraf yaptım sanırım. Şimdilik bu kadar; daha fazla da bir masraf geleceğini sanmıyorum (faturalar vergi dairesinin anlaşmalı olduğu matbaalarda basılıyormuş; sadece o kısmı eksik kaldı)

Daha sonraki aşamalarda vergi dairesinden işyerimi ziyarete geleceklermiş; gerçekten de böyle bir yer var mı diye. Sanıyorum hayali vs çalışmalara karşı alınmış bir önlem; tam da anlamadım; ama yoklama diye geçiyor.

Hepimizi ilgilendirdiği için detaylıca paylaşmak istedim. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar ve banka hesabınıza yatan ödemeler var ise, cezaya girmemek için pişmanlıktan yararlanıp ceza ödemeksizin verginizi ödeyebiliyorsunuz. Vergi nasıl hesaplanır ne kadar ödenir, bu detayları da merak ediyor olabilirsiniz. Öğrendikçe bu tür konuları da paylaşırım mutlaka…

Bu arada resimlerini paylaşmış olduğum kurabiyeler Melahat ve Feridun çiftine teşekkür hediyesi olarak sipariş verildi…

Doğumgünü kurabiyeleri fiyatları ve detayları ile ilgili almak için buraya…