Arkadaşa tablo kurabiye

Tablo kurabiyeler çok sevilen bir arkadaşa hazırlandı; sürpriz olarak. Kurabiyeyi olması gerekenden büyük pişirince; etrafına pembe çerçeve atarak durumu kurtardık 🙂

Herkese iyi haftasonları!

Kocaman Kurabiye özel sipariş…artık üretim iznim var!

İçim pır pır pır pır…hala inanamıyorum. Bugün en sonunda, Tarım İlçe Müdürlüğü’ne gidip üretim izni başvurumu yaptım. Ben daha bekliyorum ki gelecekler, denetleyecekler, makineler, fırın, tartı, robot o bu… çünkü bir expertiz raporu aldım Ticaret Odası experinden; exper geldi atölyeye üretim kapasitesini belirledi ve bir rapor yazdı. O evrak yeterliymiş meğer. Tarım Köyişlerinde 350TL ödeme yaptım; Ticaret Odası’na da 147TL vermiştim….bunları yazıyorum, çok sık soruluyor ve ben unutmuş oluyorum çünkü.

dediler ki, bir daha denetim yokmuş, kimse gelmeyecekmiş, bildiğiniz almışım üretim iznini de. Kendim de inanamaz haldeyim, 1 hafta sonra evrak elimde. Şikayetçime bir teşekkür 🙂 O olmasa büyütmezdim bu işi. 🙂 🙂

Bursa yolcusu dev kurabiye

Kurabiyeler sürpriz, Bursa’ya gidecek. Ufak tefek değişiklikler yapmış olsak da sipariş için gelen çizimi de ekledim. Eşime de böyle bir sürpriz yapmayı düşünüyorum bu aralar…vakit bulursam elbet. 14 Şubat’tan beri niyetliyim 🙂

Robotum yanmamış; hiç de arızası yokmuş. Hala geri alamadım ama, servisten parçalarını da gönderin diye aradıklarında annemin robotunu getirdim eve. Bir denedim ki aynı arıza. Öyle zorlanıyor ki makine, tangır tungur… o da yandı yanacak. O zaman anladım problemin evimizde olduğunu. Farklı prizlerde, farklı odalarda denedim, ama sorun aynı.

Çok kibar(!) servisi arayıp da, fikirlerini sormak istediğimde bir de azar işittim; onları ilgilendirmezmiş, elektrikçiye sormalıymışım, kendi de zaten bilmiyormuş, bu robottan anlayan başka biri varmış… sadece bir şey danışmak istediğimi söylemiştim, yedik azarı iyi mi! Üstelik kendiydi atlayan bana sorun cevap vereyim diye. Çattık yine! Ben hala kendimi Avrupalı sanıyorum ya, şaşırıyorum bu olanlara.

Robotum gelsin artık! Gelse de ne fayda, elektrikten anlayan var mı aranızda?? Voltaj mı yetmiyor nedir anlamadım ki 🙁


Melek Nisa’nın dişi çıkmış!

Melek Nisa’nın diş buğdayı kurabiyelerini vakitlice bitirdikten sonra araya başka bir sipariş daha eklendiği için biraz uykusuz kalmıştık o gece. Tümü bittiğinde saat4’e geliyordu ki tablo kurabiyesine başladım. Gözlerim artık flu görmeye başlamıştı, yukarıdaki pembişin kusuru varsa ondan 🙂 Bana bu patchwork harfler konusunda çok mail geliyor; acaba herkes okur mu bilmem. Ama ben yazıları yazmak için modelleme hamuru tercih ediyorum; kağıt gibi incecik açıyor hamuru ve bolca unluyorum…o zaman rahatça yazılıyor.
Kızımın doğumgünü yaklaşmakta…My Gym’e yer ayırttık çocuklar oynasın keyif yapsın diye, ama çoğu da seyahatte olduğu için sanırım iptal etmek durumunda kalacağım. Anaokulunda nasılsa kutlanacak diye ben bu sene yapmasam dedim…ama aileyi de bir araya getirmek güzel olur. Kararsızım, bu sene hazırlıklar gecikmeli başlayacak. 🙂 Pamuk Prenses’iz; ona karar verdik.
bir kaç haftadır minik bir su kaplumbağamız var, şimdiden seyahat vs derken ne yapacağımı kara kara düşünmekteyim, adı kapumkapa (kaplumbağa). Benim kızım bu kadar yaratıcı işte. İsim kötü deyince, “iyi mama olsun” o zaman dedi; ben de kapumkapa’ya razı oldum. Zavallı hayvan.
Ece’ye kalsa evi kedi köpekle dolduracak da sussun diye balık ve kaplumbağa alıverdim. Hiç şansı yok, evcil hayvanlar için, anneden yana! Zavallı balıklara makarna yedirmeler, oyuncaklarını paylaşmak için suya atmalar…balıkları oyuncak gibi konuşturmalar… evde bir şenlik!

Diş buğdayı kurabiyeleri ile ilgili detaylı bilgi ve fiyatlar burada…

Siz de bu kurabiyelerden yapmak/bu konuda eğitim almak isterseniz buraya tıklayın.