Dısney Prensesler Kurabiyeleri

Sonunda şeytanın bacağını kırdım sanırım… çoo..ook uzun zamandır yazmıyor oluşumun sebebi var aslında.
Bilgisayar değiştirdim yakın zaman önce, değişirken de eski bilgisayarımdaki tüm dataları harici bir diske aktardım. Aktarmaz olaydım. Herşeyi aktarmış ama herşeyi… tek bir klasör hariç. O da son 1 ayda yaptığım tüm kurabiyelerin fotoğrafları. 1-2 tanesini kurtarabildim sadece müşteriye gönderdiğim resimli maillerden vs. gerisi gitti… bir süre kurtarmayı denedim, sonra da o kadar sıkıldım ki yeni yaptıklarımı da koymak gelmedi içimden. Eh kısmet değişmiş, nasılsa yine yaparız, çok özel farklı binlerce model yoktu neticede.

Bu arada website ve blogumu yeniletiyorum, çok uzun zaman aldı bu işler de, ancak içerik hazır olduğu için kendi adıma sıkıntı yaşadığımı söyleyemeyeceğim. Beğendiniz mi yeni blogu, beni yönlendiren olursa sevinirim 🙂

Disney Prensesler kurabiyeleri Naz için, dün gerçekleşen doğumgününe hazırlandı. İyi ki doğdun Naz, çok öpüyorum. Bizi de davet ettiğiniz için çok sevindik; Ece bütün gece seni sayıkladı!

Siz de bu kurabiyelerden yapmak / yapabilmek için eğitim almak isterseniz buraya tıklayın.

Çizgi film karakterli doğumgünü kurabiyeleri hakkında detaylı bilgi ve fiyatlar burada

İyi ki doğdun Ece! Pamuk Prenses Kurabiyeleri

Ece 20 Haziran doğumlu. Daha doğumgünü gelmeden 2 parti yaptık, 3. sırada. Bu sene tatillerimiz dolayısıyla doğumgünü yapamayacağız deyince bir anda sürpriz, o, bu derken 3 doğumgünü organize edildi…4 numara sırada, ve utanmazsam 5. bile gelebilir. Şaka gibiyim…Sürekli pamuk prenses konsept yapmaktan sıkıldım, bu haftasonu pastada renk değişikliğine gitmeyi düşünüyorum…

Vaktim olsa çok farklı düşüncelerim vardı. Harika birorman konsepti hazırlayıp çocuklara pamuk prenses animatör çağırıp özenli bir kutlama yapacaktım bu sene. Ece’nin hiç bir zaman günlerce özenilmiş bir partisi olamayacak galiba. Herşey son dakika. Animatör yerine, pamuk prenses ve 7 cücelerin boyama kartlarını bastım boyasınlar diye…çocukların ilgisini çekmedi.

İlk partiyi amcamın çiftlik evinde yaptık, Ezgi’nin Ece’ye sürprizi…anladım ki kırlar çocuklar için her yerden daha güzel; ama maalesef Anadolu yakasında çok alternatif yok çocukları çimlere salabileceğimiz (ya da ben bilmiyorum/bulamadım)

Resimlerdeki her detayı aceleyle uydurdum… hele pasta inanılmaz bir aceleyle çıktı ki, halinden belli ediyordur kendini..

biz kendimizi Pamuk Prenses sandık, hiç bir şekilde kostüm giyip şirinlik yapamayacağım için bir peruk ve kırmızı kurdeleyle hallettim prenseslik işini. Ece’nin 1 sene öncesinden halasının getirdiği şık tuvaleti de askıda kaldı bu sene…

2. parti okuldaydı, biz de katıldık…

Siz de bu kurabiyelerden yapmak / yapabilmek için eğitim almak isterseniz buraya tıklayın.

Çizgi film karakterli doğumgünü kurabiyeleri hakkında detaylı bilgi ve fiyatlar burada

Elma Kurabiye

çok basit ama çok sevdiğim bir kurabiye, elma şeklinde kurabiye…

Ece’nin doğumgünü için dağıttığımız ‘zehirli elma’ kurabiyelerinden… Pamuk Prenses konseptli.

Siz de bu kurabiyelerden yapmak/bu konuda eğitim almak isterseniz buraya tıklayın.

Pamuk Prenses Kurabiye

Aslında gingerbread kalıp ile yapmam gerekiyor bu kurabiyeleri…

yine de şöyle bir ön deneme yaptım…

Pamuk Prenses (benim cocca bunu Clementine sandı… Clementine kim? Caillou’nun siyahi tenli ve kıpkıvırcık saçlı arkadaşı). Sanırım benzetemedim Pamuk Prensese, ya da erkekler Prensesin kıyafetlerini bizim kadar bilmiyorlar.

Çocukluğumdan beri en sevdiğim hikayeler prensesli olan aşk hikayeleriydi… Nereye gitti o masallar bilmem, yakında beynimin tozlu raflarından çıkmak zorunda hepsi…Ece’ye masal anlatmaya çalışırken sıklıkla bocalıyorum…Sinderella’nın hikayesi Pamuk Prensesinkine karışıyor, kırmızı başlıklı kızın detaylarını bile hatırlamakta güçlük çekiyorum… karıştı iyiden iyiye…ama masalları biraz da değiştirerek anlatıyorum zaten…mesela bizim masallarda ölüm yok! Bizde kötü kalpli kraliçe de yok…çok yaramazlık yapan kardeşler var sadece 🙂